De golfprofessionals

Image

Ellen Smets

PGA Class AA Golf Professional - Trainer A sport Vlaanderen

Ik ben Ellen Smets, geboren in 1976 te Hasselt en ben reeds meer dan 22 jaar actief in de golfsport. Wat als een hobby begon, eindigde al snel in een uit de hand gelopen hobby. Na 5 amateurjaren en 3 jaar opleiding aan de PGA of Belgium, besliste ik om de stap te zetten naar een professionele carrière als tourspeelster op het Europees dames circuit (Ladies European Tour/ LET). Ik beleefde vele mooie jaren op het circuit, met ups & downs en mooie resultaten. Een 2de plaats in Noorwegen, 2de plaats op La Sella Spanje (VCI), 9de plaats Zwitserland, overwinning Qualifying School Ladies Europeantour, … Na 8 jaar uit de valies te leven, besliste ik het circuit vaarwel te zeggen en mijn uitdaging binnen coaching te leggen.

Mijn ervaring als speelster en gekwalificeerd PGA teaching professional is een meerwaarde om jongeren te helpen op weg naar hun droom als tourspeler/speelster. Ik 2009 begon ik als technisch trainer en werd ik vanaf 2014 eindverantwoordelijke voor de topsportschool van Golf Vlaanderen. Een programma waar studenten tussen 12j en 18j hun studies kunnen combineren met golf. Spelers die de droom hebben om later door te kunnen groeien naar het circuit. Vb. Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey. Ik had het geluk om er jaren onder leiding van zaliger David Petrie te werken. David was een gerenommeerd Schotse coach, met een uitgebreide en vooruitstrevende technische kennis van de golfsport en coaching binnen dit domein.

De golfsport is één van de meest beoefende sporten ter wereld, maar is in België nog te onbekend. Ik ben een grote voorstander om de golfsport te promoten en meer toegankelijk te maken voor iedereen. Dit zowel in de vorm van privé begeleiding, als incentives & clinics voor bedrijven, familiemomenten, vriendenuitstappen … Ik vind het dan ook een even groot plezier om mensen de golfsport te laten ontdekken, alsook bestaande golfers meer kennis bij te brengen over het technische luik. Dit ingevuld naar ieders eigen behoefte en niveau.

Heb je interesse om de golfsport te ontdekken of heb je reeds golfervaring en wil je wat meer begeleiding, neem dan gerust telefonisch contact met mij op.

Swingende groeten,

Ellen Smets
Mobiel: 0497/440715
Image

Ik wil golfen

Image

Ik wil starten

Image

De club

Image

Horeca